Velké díky

Začal advent a k nám přišla vánoční nálada tradičně o den dříve, v sobotu, ve škole. A ne, opravdu to není oxymóron. Po covidové pauze jsme se opět setkali „naživo“ s rodiči, přáteli školy a hlavně také s našimi absolventy během dobročinného dne - Charity Day. Opět se celá škola proměnila, a tak jsme mohli ochutnat vynikající kávu, čaje, domácí zákusky a jiné pochutiny, nakoupit vánoční výzdobu na našem trhu, vyzkoušet si doslova na vlastní kůži fyzikální pokusy, ušít si na místě padnoucí čepici a zažít mnoho dalších aktivit, které připravili naši studenti spolu se svými učiteli. A zase to bylo moc fajn. Novinkou tohoto ročníku byla Afterparty v Kotelně, kde bez nároku na honorář zahrála kapela Machos Burritos a oblíbený DJ OskarSax.

Po poslední písničce, úklidu a hlasitém oddechnutí začalo počítání, kolik peněz jsme letos vydělali. Vůbec jsme nedoufali, že bychom mohli překonat předchozí ročníky. A stalo se, vydělali jsme rekordní částku – 211 000,- Kč!

A komu tahle částka pomůže? Peníze jsme rozdělili a část věnujeme rodičům Klárky Doležalové ze Suché Lhoty, z druhé části chceme financovat projekt Super odpoledne k začlenění ukrajinských dětí.

Velkou radost nám také udělalo, kolik se v naší sbírce sešlo bund, dek a teplých kabátů, které poputují do oblastí zasažených válkou. Pod stromečkem jsme také našli tři velké krabice krásných dárků, které udělají radost dětem na Ukrajině.

Velké díky patří především našim studentům a učitelům, kteří tento den s velkým nasazením připravili, a také vám, rodičům i přátelům školy. Děkujeme, že pomáháte s námi! A už si můžete poznamenat do svých kalendářů termín Charity Day na příští rok. 2. prosince 2023 na viděnou.

 

Děkujeme také našim sponzorům:

HRG tiskárna

Machos Burritos

DJ OskarSax

Albert

Splávek Choceň

Kohout Česká Třebová

Sloupenská masna

Restaurace Veselka